Pagini

marți, 14 august 2012

Daca as fi savant...

Tinand cont ca vecinii mei ma chinuie de vreo cateva zile cu tot ce gatesc ei, mi-a venit o idee.

Daca as fi savant as inventa un dispozitiv care inregistreaza miresmele, aromele, izurile, tot ce miroase, pe suport electronic. Pai daca tot inregistram video si audio, de ce sa nu inregistram si olfactiv? Pana la urma ce mare filosofie o fi? Mirosul sau senzatia de miros, este tot un semnal trimis la creier si apoi interpretat, nu, ca si vizualul sau auditivul. 

Dar beneficiile ar fi imense...

Ia ganditi-va? Cum ar fi sa faci ceva de mancare si sa inregistrezi nu numai modul in care gatesti si explicatiile pe care le dai, dar si aromele degajate in proces? Sau, stai in fata televizorului si te uiti la Paprika TV sau mai stiu eu ce canale de bucatareala. N-ar fi fain sa mirosi si tu din ce gateste ala acolo?  Ba ti-ai da si seama daca chiar face ceva bun si mancabil sau e doar ceva care arata bine. Cred ca am saliva incontinuu...

Cred ca daca as avea un aparat care sa inregistreze si olfactiv i-as innebuni pe vecini. O vizita in padure la Cernica sau la Branesti intr-o duminica, inregistrare la tot mirosul de gratarele de-acolo si apoi, inapoi acasa. As pune Player-ul pe geam si apoi: Na vecine de la etajul 8, mai fa gratar pe balcon la ghena! Na vecina de la etajul 2, mai fa gratar la 12 noaptea! Ia de-aici sute de mirosuri!

Si cu aromele neplacute cum ar fi? Te duci la Glina, tragi un CD si apoi, razbunare totala! Te enerveaza ca miroase prea bine gratarul vecinului sau da manelele la maxim? Iti pui masca de gaze pe fata si ii dai 5 minute de inregistrare. Automat inchide fereastra, dar trebuie sa suporti si tu consecintele, doar nu crezi ca la tine o sa miroase mai bine. Apelezi atunci la CD-ul cu miros de aer de munte (vezi sa nu-l incurci cu ala de vijelie sau tornada) sau pui un CD cu miros de prajituri sau flori.

Trebuie neaparat sa ai magazie de CD-uri, cu mirosuri. Frumos etichetate. Nu stii niciodata de ce ai nevoie. 

Ai gresit o reteta care ai vazut-o la TV? Miroase aiurea? Nu-i nimic. Bagi DVD-ul cu inregistrarea si mananci ce ai in farfurie. O sa miroase exact ca cea facuta de masterchef. 

Sa zicem ca te duci la intalnire si ai uitat sa te dai cu parfum. Nu-i nimic. Scoti mp3 player-ul si pui repede piesa cu Calvin Klein sau Christian Dior (sau ce iti place). Il dai pe Repeate si-l bagi la loc in buzunar. Dar ai grija sa nu dai volumul prea la maxim, ca, se impute treaba!

Si cate si mai cate utilizari nu ar avea...

Hai, ziceti ca nu ar fi fain! Se baga cineva?