Pagini

duminică, 22 iulie 2012

Jurnal de vacanta (4)

Joia a fost super-ultra-faina. Ne facusem planul sa mergem la Grindul Chituc, undeva mai la nord de Ovidiu, spre Gura Portiei.

Am facut niste sandwich-uri, bagajele si am pornit la drum. Ne-am oprit doar in Constanta sa alimentam.


Ca sa ajungi la Grindul Chituc mergi din Constanta - Ovidiu - Lumina - Navodari - Corbu. La iesire din Corbu faci dreapta pe langa cimitir si urmezi drumul. In sat se merge pe langa un fost combinat, pe un drum destul de prost. Urmeaza apoi un drum cu o singura banda, printr-o mare de stuf. Pe malul marii vezi oameni cu corturi si rulote.

In total se face cam 1 ora si jumatate, dar cand ajungi acolo, este superb. O plaja virgina si intinsa in mare, unde mizeria omului nu prea a patruns, valuri si liniste. 










Am stat toata ziua: copii s-au balacit, ne-am prajit la soare si am cules o multime de scoici. Am mancat la cherhanaua de pe plaja (Vadu Pescarilor). Din pacate au ajuns si acolo preturile destul de mari si nici nu prea au avut cine stie ce diversitate de peste (nu prinsesera de cateva zile), asa ca ne-am multumit cu niste hamsii, guvizi si pisica de mare.









Daca vreti o zi departe de aglomeratie, va recomand sa mergeti acolo. Am inteles ca drumul se continua apoi spre Gura Portitei, cam 20-30 Km (poate data viitoare?). Profitati acum, cat inca mai este liniste. Probabil ca in cativa ani va ajunge si locul acesta ca Vama Veche.