Ingrediente:
- orez
- ciuperci
- ceapa verde
- sare, piper
- ulei masline
Spalati ciupercile si taiati-le marunt. Spalati ceapa si tocati-o si pe ea marunt. Intr-un vas puneti la fiert apa.
Spalati orezul.
Intr-un vas pe foc adaugati cateva linguri de ulei de masline. Puneti ceapa si ciupercile si caliti-le putin. Adaugati sare si mai caliti 2-3 minute (ciupercile vor lasa apa). Puneti apoi orezul spalat si amestecati putin. Adaugati putina apa si iar amestecati. Cand a scazut, mai adaugati apa si asa mai departe. Trebuie sa amestecati incontinuu, altfel orezul se va prinde.
Orezul este gata cand bobul s-a umflat, este putin de tot tare si are o textura sticloasa. Luati de pe foc si serviti ca garnitura la pui sau peste.
(in poza e fara ciuperci, doar cu ceapa)