Pagini

sâmbătă, 16 iunie 2012

Salata cu sardine si focaccia

Nu stiu daca reteta asta este brevetata sau nu sau daca se gaseste sub alta denumire. Noua insa ne-a placut aseara.


I-as zice Salata de la Marea Neagra datorita ingredientelor



Ingrediente  salata (6 persoane)
- 6 sardine proaspete
- 2 ardei
- 3 rosii
- 3 castraveti
- o capatana de salata
- masline
- mozarella sau parmezan
- 1 lamaie
- sare
- ulei de masline


Ingrediente focaccia:
- 500 g faina
- 1 plic drojdie uscata
- mirodenii maruntite: busuioc, oregano
- sare 
- apa
- ulei de masline


Focacia:
Amestecati dojdia cu sarea si mirodeniile. Incorporati apoi in faina si adaugati putina apa. Framantati totul, adaugand cand e nevoie apa, pana se face o coca consistenta. Lasati apoi la cald, sa creasca, 30-45 minute.
Dupa ce a crescut, intindeti coca subire. Puneti foaie de copt intr-o tava mare, puneti coca si ungeti deasupra cu ulei de masline.
Dati la cuptor pana se rumeneste.


Salata:
Scoateti oasele la sardine. Pentru asta crestati in lungul cozii, pe langa coloana vertebrala si apoi apucati ferm de ea si trageti, avand grija sa nu rupeti carnea. Dati cu sare si lamaie si apoi puneti-le la grill.


Taiati legumele (rosii, ardei, castraveti) cubulete, bineinteles dupa ce le-ati spalat bine. Salata o taiati fasii.


Puneti intr-un bol mare legumele, salata, maslinele, mozarella sau parmezanul taiat fasii si amestecati. Adaugati sare, ulei de masline si sucul de la lamaie, dupa gust. Adaugati sardinele bucati.


Serviti cu focaccia si 1 phahar de vin alb.