Pagini

joi, 7 iunie 2012

Concursuri (re)

M-am tot gandit daca sa scriu despre asta sau nu. Pana la urma, n-am rezistat pentru ca mi se pare bataie de joc.

Dupa cum va spuneam mai demult, Vlad participa la diverse concursuri de Matematica si Limba Romana.
Anul acesta a luat locul I la fiecare din cele 3 etape ale unui anume concurs de matematica. Nu dau nume pentru ca nu asta e scopul. Cine vrea, ii spun in particular.

Acum cateva zile a primit premiile: medalii (cate una pentru fiecare loc I), o sapca, un pix si o enciclopedie., volumul 16 din "Enciclopedia Ilustrata a Familiei", scoasa de Cotidianul. 

Ajung acasa, iau cartea, o deschid si incep sa o rasfoiesc. Cateva pagini cu niste date si poze (nu cred ca sunt mai mult de 10 pagini) dupa care, stupoare: paginile urmatoare contin numai index. Indexul celor 15 numere anterioare

Am zis ca o fi fost o greseala, ca poate nu i-au dat volumul care trebuie, dar nu, si alti copii au primit la fel.

Acum, cat de josnic poti sa fi sa faci asa ceva? Ce sa faca cineva cu o enciclopedie care cuprinde indexul celorlalte in afara de a o duce la maculatura? Ce sa inteleaga copilul din asta?

Decat sa dea asa premii, mai bine ramaneau doar cu medaliile si felicitarile, nu-ti bati joc de un elev care a luat pana acum numai locul I (cei  de la locurile II-IV au primit doar medalii). Asta inseamna apreciere?

Mai mult, enciclopedia asta a fost publicata in 2008, iar la vremea respectiva Cotidianul a oferit gratuit 10.000 de exemplare mai multor scoli din Bucuresti (sursa aici). Iar acum suntem in 2012, deci dupa 4 ani.

Nu mai zic mai mult. Va las pe voi sa trageti concluziile.