Pagini

luni, 26 decembrie 2011

Amintiri cu Vlad

Fiind Craciunul, stai "la gura sobei" si iti aduci aminte ce ai facut anul care tocmai e pe cale sa treaca. Dar si anii anteriori.

Mami a facut cate o agenda pentru fiecare copil, in care a notat cam ce au facut ei de cand au aparut pe lume. Iar trasnai au spus (si inca mai spun) multe.

De exemplu Vlad.

Cand avea vreo 3 ani era innebunit dupa masina de gunoi, sau "gui bumbu" cum ii zice el. In fiecare dimineata cand o auzea ne punea sa il luam in brate sa se uite pe geam dupa ea. Si nu ne lasa sa plecam pana masina nu disparea din raza vizuala. Ba uneori, arata spre geam si intreba de ea.  Si acum il mai aud: "n-gui, n-gui".

Cand s-a deschis prima Cora, in Pantelimon, aveau un loc de joaca unde puteai sa-ti lasi copii sub supraveghere 1-2 ore (nu stiu daca mai au asa ceva acum). Dar la locul de joaca nu primeau copii sub 3 ani, el avand cam 2 si 8-9 luni.  I-am facut insa instructajul si cand a fost intrebat cati ani are, a raspuns "3". Peste cateva zile ne-am dus la Selgros. In masina spre magazin ne intreaba: "Aici cati ani am?".

Pe la vreo 4 ani, intr-o dimineata cand plecam la servici a inceput sa planga, "sa nu mai plece tati la serviciu, ca e urat acolo si ii da el bani, ca are pusculita si nu mai trebuie tati sa plece la serviciu".

Intr-o noapte, cand dormea cu mami si Amalia, s-a trezit brusc si a zis: 
- Scoala-te! Scoala-te ca este un rechin sub tine!
- Ce este?
- Un rechin!
- Bine, culca-te! si s-a culcat la loc.
Tocmai vazuse "Mica sirena" ziua aceea.

Intr-o zi, in piata, avea o moneda de 5000 de lei la el si vazand o florareasa s-a dus la ea, i-a intins banutul si i-a zis
- Da-mi si mie o floare, ca sa i-o dau lui mami a mea!
Si asa a primit mami prima floare de la Vladut, cumparata de el.

Va urma...