Pagini

joi, 22 decembrie 2011

Cum sa iti dresezi ... tatal

Ati inteles aluzia. Cine n-a vazut filmul, aici gasiti trailer-ul.

Pentru un copil, nu e greu de loc. Chiar o face cu placere. Daca ai trei
, e si mai usor.

"Dresajul" depinde  de varsta, fiecare avand propria metoda.

Daca ai pana la 4 ani in fiecare zi il bati la cap cu "vleau" bomboane, ciocolata, desene animate, "nu vleau"sa fac baie, sa ma culc. Si, de fiecare data, plangi si urli, ca sa fii cat mai convingator.

Daca ai intre 4 si 7 ani aplici cele de mai sus, plus te ascunzi in baie dupa usa sau dupa mobila din casa, eventual sub patura in pat, tipi, vorbesti tot timpul. Daca "dragonul" iti spune sa faci ceva te faci ca nu auzi si ii intorci spatele, ca sa fie totul cat mai evident. Apoi iei catelul si il chinui pana incepe sa latre, ca sa contribuie si el la vacarmul general.

Daca ai peste 7 ani, deja cele doua tactici sunt prea "copilaresti" pentru tine. Ramane valabil vorbitul si cerutul diverselor lucruri atunci cand "dragonul" e ocupat sau (asta nu da gres niciodata) ii tachinezi pe cei mici, astfel incat acestia sa ajunga la una din starile emotionale mentionate mai sus. In plus, in spui "dragonului" ce au alti copii si tu nu ai (mai ales daca ai prieteni plini de fitze) si ca vrei si tu variantele imbunatatite sau de ultima generatie. Temele incerci sa ti le faci cat mai incet si daca se poate din 5 in 5 minute te mai joci si cu ceilalti. Intotdeauna iti aduci aminte ca ai nevoie de lucruri pentru a doua zi la scoala exact duminica, la ora 22.

Daca nu merge individual, incearca in echipa. Mai ales seara, dupa ce v-ati bagat in pat. Aduceti-va aminte ca ati uitat sa va spalati pe dinti, sa folositi toaleta sau sa beti apa.

Daca ai reusit si "dragonul" cedeaza, esti cel mai vesel si cuminte copil de parca nimic nu s-ar fi intamplat. Dar ai grija, nu-l slabi. "Dragonul" nu are voie sa se odihneasca mai mult de 10 minute. Doamne-fereste, cine stie ce ii mai trece prin cap. Daca tu ai altceva de facut, bazeaza-te pe fratii tai.

Iar noaptea, dormiti toti trei ca cei mai scumpi ingerasi.